szolgáltatások

tamponnyomás

A tamponnyomás kisebb méretű, domború/hengeres műanyag tárgyak emblémázására alkalmas. Akkor ajánlom, ha 1-2 színt akarsz a tollakra nyomatni, vagy 100 darabnál több kel ugyanabból a mintából.

Így csináljuk a tamponnyomást:
Az eljárás során, egy fényérzékeny lemezen kitakarjuk a minta sablonját, majd UV fénnyel megvilágítjuk. Ahol fény éri a lemezt ott megkeményedik a kitakart részt viszont ki lehet mosni, így egy mélyedés lesz a lemezen.
Minden színnek külön klisé kell ez az oka annak, hogy kis darabszám és sok szín esetén viszonylag költséges eljárásnak számít.

A létrehozott kliséket a tamponnyomógépbe rögzítjük. a gép egy speciális formájú sziliont (ezt nevezzük tamponnak) nyom a lemezre, amire a mélyedésekből rátapad a festék, majd ezt nyomja rá a tollra. Ezt színenként meg kell ismételni. Az elkészült nyomat szobahőmérsékleten beleszárad a műanyagba
Az így készült nyomatoknak rendkívül jó a kopás állósága.

Az eljáráshoz, egy vektoros mintára van szükségünk. A vektorfájl lehet .cdr, .ai vagy .eps kiterjesztésben.

Ha csak bitképként (jpg, tif, bmp, psd) van meg a mintád vagy még nincsen megtervezve grafikai részlegünk segítségedre lesz.

Ha megvan, a grafika elkészítjük a kliséket, amit ingyenesen tárolunk, így utórendelés esetén ezt a díjat már nem kell kifizetni.

A nyomás ára függ a darabszámtól, színek számától és az anyag színétől.

Egyes anyagokat alá kell kezelni, hogy a minta ne jöjjön le ennek díja nyomás ár +50%/db